Juul Jurna

 

 

Ik ben afgestudeerd in klinische psychologie aan de universiteit in Tilburg. Al tijdens mijn studie was ik geïnteresseerd in verschillende vormen van begeleiding, zoals Gestalttherapie en Psycho-synthese en heb ik training en opleiding in deze verschillende richtingen gehad.
In 1993 maakte ik kennis met Zijnsorientatie, een vorm van begeleiden die sterk geïnspireerd is door het Boeddhisme (Dzogchen) en die mij diep heeft geinspireerd en beinvloed.
De visie van basale goedheid en heelheid in ieder mens werd het fundament van mijn leven en werk.
In 2000 rondde ik de postacademische opleiding tot Zijnsgeorienteerde begeleider af. Ik werk nu bijna 20 jaar in een vrijgevestigde praktijk in ’s Gravenmoer. Hier begeleid ik mensen individueel, geef relatiebegeleiding en themaworkshops en begeleid jaargroepen.
In 2013 ben ik gestopt met het intensieve freelance werk aan de School voor Zijnsoriëntatie, waar ik  afwisselende functies heb gehad zoals studentbegeleider, leerbegeleider en co-trainer in de opleiding voor Zijnsgeoriënteerde begeleider.
Sinds 2013 inspireert het functioneren in relaties – met name de partnerrelatie en groepen – mij enorm. Door training en scholing in SCT (Systems Centered Training) en EFT (Emotionally Focused Therapy) is mijn werk met cliënten verdiept en heeft een nieuwe wending genomen waar ik blij en enthousiast over ben.