Bewegende / zitmeditatie beoefenen

In deze training beoefenen we zowel bewegende als zittende meditatie.

Onze aandacht is meestal gevangen in de wereld van onze gedachten, die op hun beurt een scala aan gevoelens oproepen. Zo leven we vaak in een verhaal in ons hoofd. We missen dan eigenlijk de vrije ruimte, die altijd al de woonplaats is van onze Spirit en die altijd, elke seconde van ons leven,  “bij ons” is. Gelukkig is het mogelijk onszelf te trainen deze vrije ruimte zichtbaar en ervaarbaar te maken. Daardoor  kunnen we leren in het Nu te rusten waardoor onze toekomst en ons verleden minder dwingend worden.

Een heel nabije eerste stap die we daartoe kunnen zetten is om onze aandacht bewust op iets anders te richten dan op gedachten. Ons lichaam, de beweging van ons lichaam, is heel nabij en geeft ons een prachtige mogelijkheid om onze gedachtenstroom tot rust te laten komen.  Door deze beoefening is het dan vaak heel eenvoudig om daarna ook zittend onze geest te laten rusten in ruimte.

in deze training richten we ons ook op hoe met ruime en milde aandacht met emoties om te gaan. Gewoonlijk duw je je emoties of weg of  je wordt er door overspoeld. Zowel ontkennen van gevoel als erdoor overspoeld raken vraagt veel energie. We rusten niet. Contact maken met de vrije ruimte waarin je emoties gewoon mogen zijn wat ze zijn, zonder ze weg te duwen, zonder erdoor overspoeld te raken is een prachtige en helende beoefening. Je wordt stuurman/stuurvrouw over je eigen gevoelens.

In de training is er ruimte om onze ervaringen te delen zodat we onze eigen valkuilen en verwarringen omtrent meditatie helder in beeld krijgen en dus ook zacht kunnen loslaten. We bouwen de training op in verschillende stappen, waardoor de beoefening thuis, in je eigen omgeving, mogelijk en nabij blijft.

8 Groepsbijeenkomsten van 1,5 uur, groepsgrootte maximaal 6 personen

Maandagmiddag 16.00 uur – 17.30 uur, 2-wekelijks (groep is vol)
Prijs: € 15,- ex BTW per bijeenkomst. Je schrijft je in voor de gehele serie.

Donderdagmiddag 16.00 uur – 17.30 uur, 2-wekelijks (groep is vol)
Prijs: € 15,- ex BTW per bijeenkomst. Je schrijft je in voor de gehele serie.

Vanaf 15.30 uur ben je welkom om hier te zijn en alvast een kopje thee te drinken. Graag wil ik ook de tijd voor aanvang in het teken laten staan van rusten in je eigen ruimte. Je kunt dan ook op een mooie plek in de tuin gaan zitten om jezelf al af te stemmen op stilte en ruimte. Neem gerust een stoel mee van het terras en zoek een plek op waar je met jezelf wilt zijn. Je hoeft je niet bezig te houden met sociale conventies en je kunt je aandacht helemaal bij jezelf laten zijn. Het is op zich al een grote kunst, om jezelf die ruimte te gunnen.